O8-6 speelt voor het eerst in de competitie gelijk tegen vv Voorst O8-1 (6-6)

Toegevoegd op 14 mei 2019 om 21:08 door Joey De Boer
Whatsapp Facebook Twitter


Op 11 mei mochten de toppers van de O8-6 weer eens thuis aantreden. Op het versgemaaide veld 4 die zo glad was als een biljartlaken was vv Voorst O8-1 onze tegenstander. Dat onze tegenstander er zin in had was wel duidelijk. Ze waren om 07:45 uur al bij Groen Wit, maar helaas hadden ze geen shirts bij zich. Terwijl wij onze warming up deden ging spelbegeleider Colin toch maar eens even kijken of Voorst toch niet bang was geworden. Gelukkig voor ons kwamen de spelers van Voorst vlak voor half 9 op het veld. Ze hadden hun shirts toch nog op tijd weten te vinden. Na een korte warming up kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

In de eerste 10 minuten begonnen we scherp en zoals zo vaak scoort de O8-6 dan snel. Na goed doorgaan van Lucas komt de bal bij Lass. Hij versnelt en maakt de 1-0. Onze tegenstander van vandaag is gemiddeld 1 tot 2 koppen groter. Ze raken door de vroege achterstand dan ook niet echt van slag. Na een goede dribbel van Levi een mooie kans, maar helaas geen 2-0. Voorst weet dan wat terug te doen en schiet de bal hard binnen voor 1-1. Keeper Joas weet daarna op een hard schot goed redding te brengen. Daar kwamen we goed weg. Onze verdediging met Dani en Lass houd verder heel goed stand. Aan het begin van de 2e 10 minuten direct kansen voor de O8-6. Jent weet met een mooie pass Lucas te bedienen, maar zijn schot gaat via de keeper naast. Uit de daaropvolgende (ingestudeerde) corner schiet Twan net naast het doel. Dan ineens scoort vv Voorst ineens 2 keer en staan we 1-3 achter. We blijven hard werken en maken de aansluitingstreffer vlak voor rust. Eerst schiet Lass vanuit een corner op de paal. De volgende corner schiet hij tegen de touwen. Ruststand 2-3, de eindstand van Ajax - Tottenham.

 

Gelukkig voor ons was dit de ruststand en hadden we nog 20 minuten om te zorgen voor een ommekeer. Die kwam al vrij snel. 1 ding kun je altijd zeggen over de O8-6 en dat is dat we altijd blijven gaan en over veerkracht beschikken. Nooit geven we op ook al staan we achter. Het begon met een mooie 1-2 aan de kant van de ouders tussen Levi en Lass waar helaas nog niet uit werd gescoord. Het was Twan die na een goede uittrap van keeper Julian de bal van Lucas kreeg en koelbloedig de 3-3 wist te maken. Daarna was het de beurt aan Lucas die alleen op de keeper af kon stormen. Wij als trainer weten het dan al, een doelpunt, 4-3. In de laatste 10 minuten scoorde de goed spelende Joas met een mooi afstandschot, die via Lass en Dani bij hem kwam, de 5-3. Voor Joas zijn 1e competitiedoelpunt voor de O8-6. Wij als trainer dachten deze wedstrijd is in de pocket. vv Voorst is zeker geen slecht team, spelen erg compact en beschikken over spelers met een goed schot. Ineens kantelde de wedstrijd weer. Het werd al snel 5-4 en 5-5. Als we achterin met Joas, Dani, Julian en de hulp van Lass, Jent en Twan niet hadden opgelet was het ook 5-6 geworden. Jent die de laatste weken vaker zijn goaltje mee pikt deed dat vandaag ook weer. Via een schot van Lass die via de keeper van Voorst afketst komt de bal bij Jent, die onberispelijk de 6-5 weet te scoren. Nog een paar minuten te gaan. Helaas voor ons weet Voorst in de laatste minuut, net als Tottenham bij Ajax deed te scoren. Gelukkig voor ons was dat niet de winnende en stapten we met 1 punt van het veld in deze sportieve wedstrijd.

 

Voor ons als trainer is het een genot om de spelers zich zien te ontwikkelen. Iedere week tijdens de wedstrijd zien we dingen terug waarop we eerder die week hebben getraind. Daarnaast wordt er gestreden voor elke bal en zijn we een tegenstander die niet makkelijk te verslaan is. Inmiddels 5 wedstrijden op rij niet verloren. Dat is wat mij betreft zeker een applausje waard. Zaterdag uit naar Gorssel om daar te spelen tegen de O8-1 om thuis dit seizoen af te sluiten tegen ABS O8-2.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs